و از آنجا که ERPرویکردی نوین در صنعت IT بشمار می آید و نیزبدلیل عدم ارتباط و مراوده سیستماتیک و تجاری تعریف شده متخصصان و بنگاههای اقتصادی ایرانی و خارجی در حوزه صنعت IT, متاسفانه فاقد بنیانی مستحکم در ایران میباشد .ازسوی دیگر راه حلهای ERP اصولاً می بایست از مدلهای تجاری(Business Model) مربوطه تبعیت نماید, و فقدان مدلهای تجاری استاندارد از دیگر مشکلات این مقوله قلمداد می گردد.
بنظر می رسد راه حل این مشکل تهیه و تنظیم پروتکل های لازم از سوی نهاد مسئول, جهت تبادل تجارت و همکاری های مستمر شرکت های داخلی وخارجی در حوزه IT باشد .در غیر اینصورت آغاز فعالیتهای مجرد در این زمینه فرآیند مکرر و بی سرانجام اختراع چرخ را به خاطر متبادر می سازد.
بمنظور کاهش فاکتورهای ریسک و نیز تامین مکانیزم بهینه تحصیل نتایج , تمامی پروژه های کلان نظیر پروژه ERP دارای یک مرحله آزمایشی و مقدماتی تحت عنوان پروژه آزمایشی(Pilot Project) می باشد . بدین معنا که حجم محدودی از فضای عملیاتی راانتخاب و اقدام به مدل کردن پروژه مورد نظر می نمایند. چنین رویکردی تجربه لازم جهت مواجه با مشکلات محیطی و عملیاتی را فراهم آورده و راهکار اجرائی مناسب رارقم میزند. هم اکنون پروژه ERP شرکت سایپا این مرحله را پشت سر گذاشته است و مرحله راه کار منسجم (Integration Solution) آغاز گردیده که این مرحله نیازمند مجموعه کاملی از سایر پروژه ها خواهد بود که زیر ساخت های لازم را فراهم آورند بدین منظور حدود 50 پروژه مختلف در چند محور حول پروژه ERP تعریف شده است که در کل می توان تخمین زد کل هزینه های پیاده سازی ERP در حدود4میلیون دلار می باشد.